Introducere...

Încă te mai numeri printre acele persoane (useri), pe care calculatorul (PC-ul), mai reuşeşte încă, să te mai intimideze, sau nu au izbutit să te convingă până acum, nici încurajările prietenilor, colegii de şcoală, nici sfaturile lor, sau nici chiar, al celor din familia ta !?

Vrei să te apropii cu mai mult curaj şi să poţi lua o decizie, de a încerca sistemul de operare Windows ? Păi, … cred că ţi se întâmplă toate acestea, fiindcă nu ai dat mai demult peste acest blog, care este dedicat în mod special, celor care sunt la început de drum şi vor să înveţe utilizarea eficientă şi cu uşurinţă, a sistemului de operare Windows XP.

Cele ce vor urma de aici înainte, se adresează, în mod special, începătorilor. Dar, oricine poate găsi în structura blogului, multe lucruri interesante şi în acelaşi timp utile.

Blogul Windows pentru începători, se vrea a fi un manual virtual, oferit, absolut gratuit, de către autorul acestuia, respectiv, Nour Radu.

Primele postări vor începe cu elementele fundamentale şi apoi se va baza pe elementele “învăţate”, într-o manieră clară, lină şi fără eforturi, începând de la pornirea programelor şi până la crearea şi salvarea documentelor.

Ставки на спорт

Atribuirea şi schimbarea parolelor de cont în Windows XP

Incepând cu Windows NT 3.1 Workstation şi apoi Windows 95 pentru utilizatorul individual, s-a încetățenit ideea de logare în sistem. Şi asta chiar dacă vorbim de un singur calculator. S-ar zice că a fost primul pas spre securizarea sistemelor. Teoretic. Mulţi foloseau, sau încă folosesc celebra parolă „blank”.
Unice. Sigure. Şi exact aşa cum doriţi dumneavoastră. Vreţi ca parolă să fie de 10 caractere lungime ? Nici o problemă. De douăzeci ? Nimic mai simplu ? Litere mari, litere mici, cifre, semne, caractere speciale. În plus, pentru fiecare parolă generată vă este afișată mărimea ei în biţi astfel încât, încercând diferite combinaţii, obțineți parole din în ce mai sigure.

De regulă oamenii își aleg o parolă la întâmplare folosind data nașterii, numele iubitei, al cățelului, etc., ceea ce poate fi uneori nu periculos ci foarte periculos.
Combinându-le într-o formă dificil de ghicit, puteți obține o parolă excelentă, o măsură de securitate în plus pentru contul online deținut şi de ce nu chiar şi pentru propriul calculator.
Experții în securitate au investigat baze de date ce conțin date precum numele de utilizator şi parola. Uimitor, aproape de fiecare dată, parolele găsite seamănă între ele.
Deci, pentru a putea schimba parola unui cont atunci când folosim un cont de Administrator sau când dorim să schimbăm propria noastră parolă, procedăm în felul următor:
Apăsăm butonul de Start pentru a afişa meniul de Start, selectăm, dând clic, Control Panel. Va apare “inevitabil” Windows XP Control Panel, asemeni celui de mai jos.




*Imaginea Originala - Click



Control Panel sau Panoul de Control este locul în care Administratorul poate schimba proprietăţile sistemului de operare şi nu de puţine ori, un utilizator cu orice tip de permisiune poate face unele schimbări din Control Panel. Control Panel-ul vostru poate arăta diferit faţă de cel prezentat mai sus, în funcţie de proprietăţile sistemului vostru.
Mai departe efectuăm clic pe User Accounts pentru a putea afişa fereastra User Accounts adică Conturi de utilizator.
Efectuăm clic pe contul pe care dorim sa-l modificăm în partea de jos a ferestrei, după care va apare o listă cu mai multe opțiuni.
Efectuăm clic pe Create a password sau Creați o parolă.
Tastăm o parolă. În timp ce facem acest lucru, vor apare asteriscuri sau buline. Apăsăm tasta Tab pentru a muta cursorul de text, adică linia clipitoare care indică unde anume va apare următorul caracter tastat, către următorul câmp – un câmp este un loc în care putem introduce date.
Retastăm parola şi în acest moment Windows XP compară cele două parole pentru a se asigura că acestea sunt identice. Acest lucru ne garantează că am tastat ceea ce am dorit noi să tastăm, pentru că din cauza asteriscurilor (care pot fi şi buline) din câmpurile parolă, nu este întotdeauna evident dacă am tastat un caracter greşit la momentul introducerii parolei.
Apăsăm tasta Tab pentru a muta cursorul text la următorul câmp de date.
Aici am ajuns la o opţiune unde trebuie să tastăm o sugestie pentru parola noastră. Acest lucru implică un indiciu care va apare atunci când vom încerca să intrăm în cont, pentru a ne reaminti ce parolă avem, în caz că am uitat-o. Căutaţi să vă oferiţi o sugestie eficace, în caz contrar dacă indiciul nostru este simplu, riscăm ca ceilalţi să ne afle parola.




*Imaginea Originala - Click


Efectuăm mai departe clic pe butonul Create Password adică Creează o parolă şi cum butonul este deja subliniat şi scos în evidență nu trebuie decât să apăsăm tasta Enter pentru a declanşa acţiunea acestuia. Procedând aşa, contul nostru are deja de acum o parolă.
Pentru a încheia dăm clic pe X-ul din colţul din dreapta-sus pentru a închide fereastra de cont, în acest fel cu alte cuvinte tocmai am dat clic pe butonul Close adică Închide al ferestrei.
În acest fel la următoarea sesiune de lucru sau repornire a sistemului, înainte de a intra în cont vi se va cere parola pe care tocmai ați creat-o anterior.