Introducere...

Încă te mai numeri printre acele persoane (useri), pe care calculatorul (PC-ul), mai reuşeşte încă, să te mai intimideze, sau nu au izbutit să te convingă până acum, nici încurajările prietenilor, colegii de şcoală, nici sfaturile lor, sau nici chiar, al celor din familia ta !?

Vrei să te apropii cu mai mult curaj şi să poţi lua o decizie, de a încerca sistemul de operare Windows ? Păi, … cred că ţi se întâmplă toate acestea, fiindcă nu ai dat mai demult peste acest blog, care este dedicat în mod special, celor care sunt la început de drum şi vor să înveţe utilizarea eficientă şi cu uşurinţă, a sistemului de operare Windows XP.

Cele ce vor urma de aici înainte, se adresează, în mod special, începătorilor. Dar, oricine poate găsi în structura blogului, multe lucruri interesante şi în acelaşi timp utile.

Blogul Windows pentru începători, se vrea a fi un manual virtual, oferit, absolut gratuit, de către autorul acestuia, respectiv, Nour Radu.

Primele postări vor începe cu elementele fundamentale şi apoi se va baza pe elementele “învăţate”, într-o manieră clară, lină şi fără eforturi, începând de la pornirea programelor şi până la crearea şi salvarea documentelor.

Ставки на спорт

Windows mai rapid – Partea a doua

Aceste setări, împreună cu cele de la “Partea Intii“, au fost și încă mai sunt perfect funcționale, aplicate de mine pe diferite configurații, de ani de zile, atât acasă la mine pe PC, cât și la job.
Bineînțeles, cu excepția unora dintre servicii, care la job trebuiesc lăsate activate, față de cele de acasă.
Efectuând aceste setări, veți observa că Windows-ul, va rula mult mai ușor, față de configurația originală.

Instalând, de asemenea, programe mult mai ușoare, pentru sistemul de operare, mai ales dacă nu dispui de prea mulți “rami”. Ca un exemplu, verificați cât spațiu ocupă, după instalare, Adobe Acrobat Reader, față de Foxit Reader, sau cu cât este mai eficient, WinRar, față de 7Zip, care fac același lucru !?
Dar, să pornim la drum: ATENȚIE ! ÎNAINTE DE A EFECTUA ACESTE MODIFICĂRI, FOLOSIȚI FUNCȚIA SYSTEM RESTORE, DIN WINDOWS XP !
Efectuăm clic dreapta pe My Computer, apoi pe Properties, și deschidem aici, fiecare tab în parte, pe rând și cu mare atenție.
Clic pe tabul Advanced, apoi mergem la Performance și clic pe tabul Settings. În fereastra care se deschide bifăm, Adjust for best performance / Apply și confirmam cu OK.


 Clic pe tabul Advanced, apoi mergem la Startup and Recovery și clic pe tabul Settings. În fereastra care se deschide, “De-BifămAutomatically Restart și confirmăm cu OK.


 Clic pe același tab Advanced, clic pe tabul Error Reporting. În fereastra care se deschide, “BifămDisable error reporting, așa cum se vede și în imaginea de mai jos și confirmăm cu OK.


Aici, alegerea este a voastră. NU recomand dezactivarea System Restore, respectiv a partiției unde se afla sistemul de operare. Putem dezactiva, o altă partiție, sau un al HDD, care nu are nimic în comun cu sistemul de operare. Putem aloca pentru restaurare, un spațiu mai mic, decât cere Windows-ul. În acest fel, mai “câștigăm ceva rami“, în plus. Setați, așa cum se vede în imaginea de mai jos.


Recomand această funcție, Activată. DAR, o puteți seta pe Dezactivat, numai, să nu uitați de ea așa. Actualizările de la Microsoft, sunt VITALE, pentru sistemul de operare !!!

Pentru un S.O. de sine stătător (Home), cam așa sunt aici, setările Default. Putem Dezactiva, și mai câștigăm ceva rami, … sau să lăsăm așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Efectuăm clic dreapta pe Desktop, apoi pe Properties, si deschidem aici, fiecare tab în parte, pe rând și cu mare atenție. Setați TOT, conform imaginilor care urmează:






Efectuați clic dreapta, pe icon-ul Recycle Bin, apoi pe Properties, după care, setați, conform imaginilor care urmează:

 Aici, ajungeți, efectuând, dublu clic, pe ceasul din Taskbar. Debifați.


 Deschidem Utilitarul Regedit, prin clic pe Start, apoi Run, și în fereastra ce se deschide tastăm, regedit, și apoi OK. După ce se deschide Utilitarul Regedit, facem clic “pe simbolul plus” de lângă folderul HKEY_CURRENT_USER, “simbolul plus” de lângă folderul Control Panel și apoi clic pe iconița folderului Desktop pentu a se afișa conținutul acestuia. În panoul din dreapta, facem dublu clic pe cheia MenuShowDelay, pentru a-i schimba valoarea. Valoarea default a acestei chei este 400. Aceasta este o valoare mult prea mare pentru un sistem care nu are “prea mulți RAMI”. Schimbați-o cu cifra 0 (zero) și apăsați OK.


Această schimbare, va face ca meniul să apară, sau să se deschidă aproape instantaneu, în loc să aibe o întârziere de aproximativ 4 până la 10 secunde.
ATENȚIE:
Efectul acestei schimbări, se observă, numai după un Restart al PC-ului. Setați la o valoare care vă satisface mai mult, respectiv între zero (0) și patru sute (400).

ATENȚIE !
NU RECOMAND ALTE SETĂRI, UNUI ÎNCEPĂTOR. MULȚUMIȚI-VĂ DOAR CU ATÂT. SE POT FACE AICI ȘI ALTE MODIFICĂRI FOARTE INTERESANTE, DAR NUMAI PENTRU CEI CE ȘTIU CE FAC !
Vă doresc, mult succes !