Introducere...

Încă te mai numeri printre acele persoane (useri), pe care calculatorul (PC-ul), mai reuşeşte încă, să te mai intimideze, sau nu au izbutit să te convingă până acum, nici încurajările prietenilor, colegii de şcoală, nici sfaturile lor, sau nici chiar, al celor din familia ta !?

Vrei să te apropii cu mai mult curaj şi să poţi lua o decizie, de a încerca sistemul de operare Windows ? Păi, … cred că ţi se întâmplă toate acestea, fiindcă nu ai dat mai demult peste acest blog, care este dedicat în mod special, celor care sunt la început de drum şi vor să înveţe utilizarea eficientă şi cu uşurinţă, a sistemului de operare Windows XP.

Cele ce vor urma de aici înainte, se adresează, în mod special, începătorilor. Dar, oricine poate găsi în structura blogului, multe lucruri interesante şi în acelaşi timp utile.

Blogul Windows pentru începători, se vrea a fi un manual virtual, oferit, absolut gratuit, de către autorul acestuia, respectiv, Nour Radu.

Primele postări vor începe cu elementele fundamentale şi apoi se va baza pe elementele “învăţate”, într-o manieră clară, lină şi fără eforturi, începând de la pornirea programelor şi până la crearea şi salvarea documentelor.

Ставки на спорт

Primul pas - "Welcome" sau "Bun venit"

După ce am făcut alegerea componentelor de bază ale calculatorului nostru personal și când spunem componente de bază, ne referim la placa de bază, la procesor, la memorie, trei componente ale PC-ului care sunt unele din cele mai importante părți ale computerului vostru și care au un impact semnificativ asupra vitezei acestuia în orice tip de aplicație, fie ea generală, de tip office ori multimedia sau specializată de gen jocuri, ori editare multimedia, alte tipuri de aplicații profesionale, etc. … pornim calculatorul personal.
După încărcarea sistemului de operare Windows XP, prima imagine care va fi afișată, după cea de mai jos de “bun venit” sau “welcome“, va fi Desktop-ul sistemului de operare.



Sunteți în fața unui mare început ! Este timpul să apăsați butonul de Start să vă pregătiți calculatorul personal și să începeți să explorați sistemul de operare Windows XP pentru a afla ce poate acesta să facă pentru voi, iar de aici începând și până la sfârșitul următoarelor mele postări vom învăța să stăpânim așa cum se cuvine mediul Windows XP.
Trebuie să rețineți că sistemul de operare Windows XP, nu este un scop în sine, ci programele de aplicații pe care voi veți dori să le executați de aici înainte, vor reprezenta și vor avea cea mai mare importanță în ce privește utilizarea sigură și în condiții optime a calculatorului vostru personal.
Primul contact așa cum spuneam este Desktopul sistemului de operare Windows XP, este locul din care pornim execuția programelor și începem să administrăm ferestrele acestuia. Aici vom găsi butonul și meniul de Start împreună cu numele utilizatorului curent, bara de lucru sau taskbar, butoanele acesteia cu zona de notificare sau înștiințare și wallpaper-ul. Toate acestea vă sunt prezentate în captura de ecran de mai jos.





*Imaginea originala - Click

Cam așa arată un ecran Windows XP pe care îl poate vedea în mod tipic un utilizator sau un user. Veți învăța cum să vă administrați acest ecran, numit foarte des desktop, la fel de bine cum organizați suprafața unei mese sau a unui birou în fața căruia vă aflați.
Ecranul vostru poate arăta cu un alt set de icon-uri, imagini și text, iar fundalul desktop-ului numit și wallpaper care poate fi diferit de cel prezentat de mine. Deci ecranul Windows XP se comportă ca și o suprafață de lucru de pe care voi acționați asupra calculatorului.
Începând de acum veți controla calculatorul vostru personal prin interfața grafică a utilizatorului, adică prescurtat G.U.I. – graphical user interface, care furnizează interfața vizuală, respectiv icon-uri ce reprezintă programe, butoane și bare de derulare, etc.


Video: